Uusi normaali on uusi mahdollisuus

Seuraavina viikkoina otetaan varovaisia askelia kohti normaalia. Jokainen häivähdys tavallista arkea ilahduttaa mieltä. Paluu arkeen on kuitenkin matka kohti uutta normaalia. Tiedossa on, että koronan aiheuttamat vaikutukset ovat pitkäkestoisia ja tilanteen kanssa on opittava elämään.

On ihailtavaa miten nopeasti alueemme yrittäjät ovat reagoineet tilanteeseen ja löytäneet moninaisia selviytymiskeinoja.  Niin ikävä kuin koronan tuoma shokkihoito onkin ollut, se on myös kannustanut uudistumaan ja avaamaan niitäkin ovia, mitä ei tiedetty edes olevan. Kriisinkin keskellä olemme saaneet viestiä positiivisista yritysuutisista. Yrityksissä on kehitetty uusia tapoja palvella asiakkaita, synnytetty uusia palveluja ja kehitetty uusia tuotteita.

Kriisiajan selviytymistä helpottavat tukimuodot ovat silti tulleet tarpeeseen. Inton ja Seinäjoen yrittäjien yhdessä perustamaan Kriisin yli-tukipuhelimeen on tullut tähän mennessä parisataa yhteydenottoa. Yksinyrittäjätuen käsittely saatiin Seinäjoella ripeästi liikkeelle ja tähän mennessä tukea on myönnetty reilulle 200 yritykselle, yhteensä yli 400 000 euron arvosta.

Yksinyrittäjän tukea on vielä runsaasti jakamatta ja toivottavaa onkin, että jokainen yksinyrittäjä tarkistaisi vielä tukimahdollisuutensa Inton sivuilla olevasta ohjeistuksesta tai soittamalla palvelunumeroomme 020 124 4000. Tukea kannattaa hakea heti kun työ- ja elinkeinoministeriön asettamat ehdot täyttyvät. Esimerkiksi eläkeläisiin liittyvää linjausta on tarkistettu siten että nyt myös eläkeläiset ovat oikeutettuja tukeen.

Uusiakin tukimuotoja on ministeriöissä valmisteltu kiivaalla tahdilla ja edelleen odotamme tietoja ravintoloille maksettavasta tuesta sekä ns. yleistuesta kriisistä kärsineille yrityksille. Näistä päivitämme tiedot Inton sivuille heti, kun saamme ne.

Kaikki tuki yrityksille on tarpeellista ja tervetullutta. Tukiviidakkoon löytyy runsaasti neuvontaa ja aloittaa voi vaikkapa Inton palvelunumerosta. Tehdään yhdessä töitä, jotta koronan jälkeinen aika olisi mahdollisimman monelle myös sysäys uuteen kasvuun.

Leena Perämäki, toimitusjohtaja

 

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa