Into Seinäjoki on nyt julkaissut vision Seinäjoen lentoaseman tulevaisuudesta kokonaisuudessaan. Vision osia esittelivät julkaisutilaisuudessa 28. syyskuuta Destian asiantuntijat, professori Jorma Mäntynen ja projektipäällikkö Riku Huhta. Visio sai tilaisuudessa erittäin positiivisen vastaanoton. Tilaisuuden podcastin ja alueen vaikuttajien kommentit pääset kuulemaan Järviradion sivuilta (linkki tässä). Visio toi mukanaan joukon innovatiivisia ja kunnianhimoisia toimenpiteitä, joilla Seinäjoen lentoasema pyritään esimerkiksi nostamaan rahtilentoliikenteen logistiseksi keskukseksi.

Logistinen jättiläinen

Visio 2030 keskittyy vahvasti mm. logistiikkaan, ja se pyrkii tekemään Seinäjoesta uuden ajan rahtiliikenteen solmupisteen, joka palvelee sekä kansallista että kansainvälistä rahtiliikennettä. Tämän vision avulla Seinäjoki voisi olla paikka, johon lentorahdin kuljetukset saapuvat ja josta ne lähtevät moniin kohteisiin, niin Suomessa kuin ulkomailla.

Monipuolisia palveluita

Kärkenä visiossa ovat logistiset palvelut, jotka ulottuvat 3D-tulostuskeskuksesta ja tulevaisuuden ilma-aluksista aina maantiekuljetuksiin saakka. Lentoasemalle suunnitellaan myös korkean jalostusasteen tuotannollisia toimintoja, varaosavarastoja teollisuudelle ja kaupalle, sekä verkkokaupan läpivirtausterminaalia.

Dronekuljetukset ovat tulevaisuus

Visioon sisältyy myös suunnitelma First- and Last-mile toimitusketjujen luomisesta käyttäen dronekuljetuksia. Tämä nopeuttaa merkittävästi lyhyiden matkojen rahtitoimituksia ja luo mahdollisuudet uudenlaisille toimitusketjuille ja liiketoiminnalle. Robots Expert Finlandin tekemä kysely alueen yrityksille on jo käynnissä, ja se kartoittaa tarpeita ja mahdollisuuksia dronekuljetuksille Seinäjoen alueella ja maakunnassa.

Osallistu, vaikuta ja käy vastaamassa kyselyyn!

Jos olet kiinnostunut tulevaisuuden logistiikasta, osallistu Robots Expert Finlandin tekemään kyselyyn, joka on avoinna nyt. Kyselyyn pääse vastaamaan tästä linkistä 10.10 asti.

 

Tutustu koko visioasiakirjaan tästä