Seinäjoen Piirillä toimivan rekrytointiyritys YES HR:n erikoisalaa on ulkomaisen työvoiman tuottaminen alueemme yrityksiin ja organisaatioihin. Kysyimme yrityksen kuulumisia Toni Lukkarilta ja kv-rekrytoinneista vastaavalta Sohrab Siddiqiltä. Afganistanilaistaustainen Siddiqi on seinäjokelaistunut vuonna 2008. Hän tuntee erinomaisesti alueemme työnantajia ja hänellä on monipuoliset verkostot ulkomaille.

Rekrytointialan yrityksiä on syntynyt viime vuosina todella paljon. Miten teidän yritys sai alkunsa ja miten toiminta on lähtenyt käyntiin?

Tapasin YES HR:n omistajia kesällä 2022, keskustelin heidän kanssaan visioistani kansainvälisen henkilöstön osalta. Totesimme että meillä on yhteisiä näkemyksiä ja aloitimme yhteistyön ensin palkkasuhteessa. Hyvin pian huomasimme että ulkomaisen työvoiman kysyntää on todella paljon ja asioiden selkeyttämiseksi on kansainväliselle henkilöstöpalvelutoiminnalle hyvä perustaa oma tytäryhtiö. Näin sai alkunsa YES HR International.

Millä erottaudutte kilpailijoista?

Toimimme aktiivisesti työvoiman rekrytoinnissa. Kontaktoimme maailmalta sopivia tekijöitä sen sijaan, että vain odotamme työntekijöiden hakevan meille.

Sama kaava toimii myös suomalaisiin työnhakijoihin. Me emme odota, että työntekijät ottavat meihin yhteyttä, vaan teemme aktiivisesti itse työtä, että löydämme tekijät asiakkaillemme. Tästä tehokkuudesta olemme saaneet erittäin paljon kiitosta asiakkailta

Mistä maista rekrytoitte osaajia Suomen lisäksi? Miksi juuri niistä maista?

Tällä hetkellä olemme työllistäneet henkilöitä runsaasti EU-alueelta lupa-asioiden helppouden ja nopeuden vuoksi. EU-alue on siksi ensisijainen. Mikäli EU-alueelta ei löydy sopivia ehdokkaita, laajennamme hakua. Tehtävään sopivasta profiilista riippuen keskitymme tiettyihin maihin. Pyrimme yleensä työllistämään samaan paikkaan useamman samasta lähtömaasta olevan henkilön tueksi toisilleen ja helpottamaan perehdytysprosessia.

Nyt olemme työllistäneet henkilöita mm. Filippiineiltä, Argentiinasta, Iso-Britanniasta, Chilestä ja Intiasta.

Kuinka helppoa on saada ulkomainen osaaja kiinnostumaan juuri Suomesta? Mikä on ratkaisevinta?

Kiinnostuksen herättäminen on suhteellisen helppoa. Ratkaisevat tekijät ovat palkan lisäksi turvallisuus ja rehellisyys.

Millaisiin töihin ulkomaalaiset osaajat ovat Suomessa sijoittuneet?

Ravintola-, elintarvike-, metalli- ja rakennusalalle sekä eläinlääketieteen alalle.

Miten työnantajat suhtautuvat ulkomaiseen työvoimaan? Pulaa osaajista huudetaan, mutta ollaanko valmiita oikeasti palkkaamaan?

Pääsääntöisesti positiivisesti, mutta moni on myös arka kokeilemaan. Usein alkuneuvotteluissa tuodaan esille tarpeita, mutta siinä vaiheessa kun pitäisi laittaa muste kuivumaan, aletaan empiä.

Miten parhaiten voidaan madaltaa kynnystä ulkomaisen työvoiman palkkaamiseen?

Työlupaprosessin nopeuttaminen on avainasemassa. Vieläkin prosessissa menee kohtuuttoman kauan ja usein ”juna menee tästä syystä ohi”.

Milloin olette aloittaneet Seinäjoella ja miksi juuri täällä?

Emoyhtiö aloitti toimintansa helmikuussa 2021 ja kansainväliselle henkilöstölle perustettiin oma yhtiönsä (Yes hr International) helmikuussa 2023.
Emoyhtiön omistajat Teemu Viitala, Janne Hietaniemi ja Toni Lukkari asuvat Seinäjoella.

Muut tytäryhtiöt toimivat Tampereella ja Vaasassa. Omaa henkilökuntaa on lisäksi myös Oulussa ja Lapissa.

Millaiset tavoitteet teillä on lähivuosille? 

Tehdä järkevää liiketoimintaa, löytää pitkäaikaisia asiakkaita, joiden luotettavana kumppanina voimme toimia kaikissa henkilöstötarpeissa ja varmistaa siten kasvunmahdollisuuksia.

 

Lisätietoja: https://yeshr.fi/

Toni Lukkari, +358 50 336 0189, toni@yeshr.fi

Sohrab Siddiqi, +358 50 364 5863, sohrab@yeshr.fi