Yksinyrittäjän tuki tulee tarpeeseen: katso kahden yrittäjän kommentit

Yksinyrittäjän 2000 euron tukea on voinut hakea Seinäjoella nyt vajaan viikon. Hakemuksia on tullut vajaat 200 ja rahoituspäätöksiä on ehditty tekemään vajaalla 200 000 eurolla. Raha tulee tarpeeseen, sillä monelta yrittäjältä koronakriisi on vienyt liiketoiminnalta pohjan jopa kokonaan. Kaksi yrittäjää – Mirjami Kirjonen ja Teppo Haapoja – ovat jo saaneet tuen. He kertovat lyhyesti kokemuksestaan tukihausta.

Mirjami Kirjonen: johdon valmentaja, työnohjaaja sekä psyykkinen valmentaja

Minulla on kaksi asiakasryhmää, yritykset sekä urheilijat valmentajineen. Rajoitusten alettua suurin osa sovituista valmennuksista, koulutustilaisuuksista ja ohjauksista joko peruttiin tai siirrettiin syksyyn. Omalla kohdalla se tarkoitti palkan menetyksen lisäksi sitä, että yrityksen kulut ovat suuremmat kuin tulot, ja siihen yksinyrittäjän tuki on erittäin hyvä apu. Asiantuntijayrittäjänä työt eivät lopu, vaikka asiakastyö jäisikin tauolle. Nyt on tehtävä moninverroin enemmän työtä tulevaisuuden turvaamiseksi.

Hait ja sait yksinyrittäjän tukea. Miten hakeminen sujui?

Tukea oli helppo hakea ja prosessi eteni erittäin nopeasti. Taisi olla iltapäivä kun laitoin hakemuksen ja seuraavana aamuna oli jo vastaus sähköpostissa.

Millä mielellä suhtaudut tulevaisuuteen?

Kaikesta huolimatta suhtaudun tulevaisuuteen valoisasti. Totta kai alkuun piti vähän miettiä, että mitäs nyt, mutta olen nopeasti sopeutuva ja ratkaisuja hakeva tyyppi, se tuli ainakin taas itselle todistettua. Taitaa omalla kohdalla olla niin, että mitä haastavampi tilanne sen kovempi nälkä; nyt laitetaan vauhtia koneeseen ja kun aikaa on vapautunut asiakastyöltä, on mahdollista rakentaa tulevaisuutta.

 

Teppo Haapoja, valokuvaaja

Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa