Ekosysteemit uudistumisen ja kilpailukyvyn vauhdittajana (OSA 3)
23.11.2023
Webinaarisarja ekosysteemeistä uudistumisen ja kilpailukyvyn vauhdittamisessa
OSA 3 – Vaikuttava ekosysteemiyhteistyö – Millaisia vaikutuksia tai tuloksia eri tahoille on tarjolla?
Kolmannessa webinaarissa tarkastellaan ekoysteemiyhteistyötä vaikuttavuuden näkökulmasta: Millaisia vaikutuksia ekosysteemeiltä sopii odottaa, mitä vaikuttavuus eri tahoille on ja millainen merkitys vaikuttavuuden johtamisella ekosysteemeissä ylipäätään on.
Webinaarissa käydään läpi ja keskustellaan myös eri toimijoiden rooleista ekosysteemeissä.
Kommenttipuheenvuoro: TBA, Business Jyväskylä
Business Jyväskylä orkestroi innovaatioekosysteemityötä liikunnan, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin sekä uudistuvan teollisuuden kärkialoilla.
Webinaarisarja ekosysteemeistä uudistumisen ja kilpailukyvyn vauhdittamisessa
Into Seinäjoki järjestää kolmen webinaarin sarjan, jossa sukelletaan tutkitun tiedon ja alustusten sekä kommenttipu-heenvuorojen ja yhteisen keskustelun avulla ajankohtaisiin teemoihin ekosysteemikehittämisessä.
MIKSI?
Ekosysteemit vilisevät niin yritysten arjessa kuin tutkimuksessa ja julkisen sektorin kehittämispuheessa. Mutta mitä uutta ekosysteeminäkökulma tuo yrityksille ja muille tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatiotoiminnan parissa työskenteleville toimijoille? Ja mistä ekosysteemien kehittämisessä on lopulta kyse?
Innovaatiotoiminnan ekosysteemit kokoavat yhteen yrityksiä ja muita organisaatioita, kuten oppi- ja tutkimuslaitoksia ja julkisia toimijoita rakentamaan uutta osaamista, innovaatioita ja liiketoimintaa.
Webinaareissa on luvassa tietoa ja keskustelua mm. siitä:
Mistä elementeistä vaikuttava ekosysteemiyhteistyö ja vaikuttavuuden johtaminen muodostuu? (OSA 3)
Webinaarien toteutuksesta vastaa MDI:n johtava asiantuntija Valtteri Laasonen (HT).
Laasonen on tutkinut ja kehittänyt erityyppisiä ekosysteemejä vuosikymmenen ajan ja työtehtäviensä kautta perehtynyt laajasti suomalaiseen tutkimus- ja innovaatiojärjestelmään ja sen toimijoihin. Laasosen väitöskirjassa tarkasteltiin innovaatiotoiminnan kyvykkyyksiä ja siirtymää kohti biotaloutta erityyppisissä yrityksissä ja tutkimus- ja julkisorganisaatioissa.
Hän on toteuttanut vuodesta 2010 kymmeniä arviointeja ja selvitys- ja tutkimushankkeita kansalliseen ja alueelliseen innovaatiopolitiikkaan liittyen.