Tervetuloa pohtimaan ja luomaan yhdessä käytännön toimia, joita hyödyntämällä teollisuusalueesta saadaan vihreä, kestävän kehityksen yritysalue!
Miten onnistutaan toteuttamaan vihreä yritysalue? -tilaisuudessa keskustellaan ja haetaan ratkaisuja mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Miten arvioidaan teollisuusalueen ympäristöystävällisyys / kestävän kehityksen taso?
- Käytetäänkö laadullisia vai määrällisiä perusteita?
- Koska voidaan sanoa, että teollisuusalue on “vihreä”?
- Mitkä asiat kuuluvat kaupungille ja mitkä yrityksille?
- Miten tietoisuus ja yhteistyö lisääntyvät kaupungin ja yritysten välillä?
OHJELMA
12:30 Kahvit
13:00 Tilaisuuden avaus Pekka Hunnakko, Into Seinäjoki Oy
13:10 Yhteinen kestävä ekosysteemi: Ville Availa, Double Round Oy
Tarkoitus: onnistuneen mittaamisen tarkoitus, tavoitteet ja halutut vaikutukset
Hyödyt: motivaatio ja -tekijät
Toimintamalli: suunnittelu, rakentaminen, operointi, mittaaminen ja kehittäminen
Toimijoiden roolit: Yritysalueen rooli alueelle muuttavien yritysten näkökulmasta
16:00 Tilaisuus päättyy
PUHUJAT
Ville Availa, Senior Advisor – Keynote Speaker
Villen tausta on liikkeenjohdosta, digitalisaatiosta ja kiertotaloudesta, joiden parissa hän on tehnyt pitkän työuran. Hallitustyö ja johtamisen opinnot ovat monipuolistaneet hänen näkökantojaan.
Hyvän johtamisen, datan ja vastuullisen liiketoiminnan isoista teemoista syntyy usein synteesi jostain suuremmasta ja innostavammasta. Ville uskoo kuitenkin tinkimättömästi uuden oppimiseen sekä tuloksien saavuttamiseen. Jos vastuullisuus ei näy oikeasti viimeisellä tulosrivillä niin se ei päädy aidosti johdon toimenpiteiksi. |
Dani Warnicki, Liiketoimintakonsultti
Dani on erityisen kiinnostunut yrittäjyydestä, uudesta liiketoiminnasta, liiketoiminnan kehittämisestä yritysstrategian näkökulmasta sekä kestävästä kehityksestä. Siksi kiertotalouteen ja sen liiketoimintamalleihin perehtyminen ja niiden edistäminen tuntui Danista käytännönläheiseltä keinolta myötävaikuttaa kestävään kehitykseen. Kauppatieteitä opiskellessaan hän tutki yrittäjyysprosessin varhaisimpia vaiheita, ns. liiketoiminnallisia alkuräjähdyksiä. Tähän liiketoiminnan “mustaan laatikkoon” perehtyessään Dani oppi, millaisissa olosuhteissa ja vaiheissa uusi liiketoiminta saa alkunsa. |