Foorumi kestävän ruokaekosysteemin puolesta
Miltä näyttää ruoka-alan tulevaisuus?
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Maistiaisia huomisesta: Ruoka-alan trendit ja visiot kerää yhteen yritysjohtoa sekä vaikuttajia keskustelemaan alan tulevaisuudesta, kestävästä kehittämisestä sekä kilpailukyvyn vahvistamisesta. Mitä ruoka-alalla tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Miten eri tahojen yhteistyöllä voidaan edistää alan kehitystä ja ruokavientiä?
Lara Saulo kertoo puheenvuorossaan muun muassa ruokahävikin kaupallisesta hyödyntämisestä, raaka-aineiden kehittämistyöstä sekä tulevaisuuden näkymistä.
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Csaba Jansik syventyy puheenvuorossaan siihen mistä tulevaisuuden kasvu ja menestys voi syntyä ruoka-alalla.
Paneelikeskustelussa käsitellään näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta. Moderaattorina toimii Eepee:n toimitusjohtaja Henrik Karvonen, jonka kanssa keskustelemassa ovat Foodwestin ja Business Finlandin edustajat.
Tilaisuus starttaa Food Days -kokonaisuuden vuodelle 2024. Olet lämpimästi tervetullut Food Daysiin koko kolmen päivän ajaksi. Muiden päivien ohjelmat löydät täältä.
Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt! Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.
Ohjelma
16:30 Ovet aukeaa ja rekisteröityminen alkaa
17:00 Tervetulosanat / Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä ja Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki
17:15 Esimerkkejä kestävästä kehityksestä – case Fazerin makeisliiketoiminta / Lara Saulo, toimitusjohtaja Fazer Makeiset
17:45 Näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta
Moderaattorina toimii Henrik Karvonen, Eepee:n toimitusjohtaja.
Keskustelemassa Suvi Luoma / Foodwest ja Risto Vuohelainen / Business Finland.
18:15 Pääruoka
19:30 Miten menestyä tulevaisuuden kilpailussa? / Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
20:00 Jälkiruoka
20:30 Loppusanat / Heli Seppelvirta, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Harri Latva-Mäenpää, Foodwest
21:00 Tilaisuus päättyy
21:30 Bussikuljetus keskustaan lähtee
Puhujat
Lara Saulo, toimitusjohtaja, Fazer Makeiset
|
Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
|
Suvi Luoma, tutkimusjohtaja, Foodwest Oy
|
Risto Vuohelainen, kansainvälistymispalveluiden johtaja, Business Finland
|
Menu
Herkullisen illallisen tapahtumaan valmistaa paikallinen yritys Varicko. Menussa on painotettu paikallisten toimijoiden tuottamia raaka-aineita.
Ruoan kanssa tarjolla puna- ja valkoviiniä sekä vettä.
Pääruoka
Tamsin salaatteja Teuvalta
Raparperivinegretti
Mansikkasalaattia ja Juustoportin leipäjuustoa
Tomaattia, sipulia ja nokkospestoa
Paahdettua broilerin rintaa ja jogurttikastiketta paikallisella hunajalla
Talon foccacciaa
Paahdettu voivaahto
Atrian naudan sisäfilettä ja viinikastiketta Pirulan punaisesta
Hernis-kasvispihvit ja vegaaninen tartarkastike (Juustoportin kaurakevi ja Hernis Jalasjärvi)
Syksyiset satokauden kasvikset
Paahdettua perunaa & tuoreita yrttejä
Jälkiruoka
Tyrniposset ja pihlajanmarjavaahto
Kahvi, tee
Tapahtumatilassa on avoinna myös anniskelutiski, josta voi omakustanteisesti ostaa haluamiaan virvokkeita.