Etusivu | Eventilla Event | Maistiaisia huomisesta – ruoka-alan trendit ja visiot, Food Days VIP-illallinen
Maistiaisia huomisesta – ruoka-alan trendit ja visiot, Food Days VIP-illallinen
11.09.2024
Foorumi kestävän ruokaekosysteemin puolesta
Miltä näyttää ruoka-alan tulevaisuus?
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Maistiaisia huomisesta: Ruoka-alan trendit ja visiot kerää yhteen yritysjohtoa sekä vaikuttajia keskustelemaan alan tulevaisuudesta, kestävästä kehittämisestä sekä kilpailukyvyn vahvistamisesta. Mitä ruoka-alalla tapahtuu ja miltä tulevaisuus näyttää? Miten eri tahojen yhteistyöllä voidaan edistää alan kehitystä ja ruokavientiä?
Lara Saulo kertoo puheenvuorossaan muun muassa ruokahävikin kaupallisesta hyödyntämisestä, raaka-aineiden kehittämistyöstä sekä tulevaisuuden näkymistä.
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Csaba Jansik syventyy puheenvuorossaan siihen mistä tulevaisuuden kasvu ja menestys voi syntyä ruoka-alalla.
Paneelikeskustelussa käsitellään näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta. Moderaattorina toimii Eepee:n toimitusjohtaja Henrik Karvonen, jonka kanssa keskustelemassa ovat Foodwestin ja Business Finlandin edustajat.
Tilaisuus starttaa Food Days -kokonaisuuden vuodelle 2024. Olet lämpimästi tervetullut Food Daysiin koko kolmen päivän ajaksi. Muiden päivien ohjelmat löydät täältä.
Kyseessä on kutsuvierastilaisuus. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi nyt! Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.
Ohjelma
16:30 Ovet aukeaa ja rekisteröityminen alkaa
17:00 Tervetulosanat / Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä ja Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki
17:15 Esimerkkejä kestävästä kehityksestä – case Fazerin makeisliiketoiminta / Lara Saulo, toimitusjohtaja Fazer Makeiset
17:45 Näkökulmia ruoka-alan tulevaisuudesta
Moderaattorina toimii Henrik Karvonen, Eepee:n toimitusjohtaja. Keskustelemassa Suvi Luoma / Foodwest ja Risto Vuohelainen / Business Finland.
18:15 Pääruoka
19:30 Miten menestyä tulevaisuuden kilpailussa? / Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
20:00 Jälkiruoka
20:30 Loppusanat / Heli Seppelvirta, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Harri Latva-Mäenpää, Foodwest
21:00 Tilaisuus päättyy
21:30 Bussikuljetus keskustaan lähtee
Puhujat
Lara Saulo, toimitusjohtaja, Fazer Makeiset
Lara Saulo on toiminut Fazerin makeisliiketoiminnan toimitusjohtajana vuoden 2023 alusta.
Hän aloitti uransa Fazerilla vuonna 2017 EVP, Group Transformation -roolissa, toimi 2019–2021 EVP, People & Transformation -roolissa ja 2021-2023 Fazer Leipomot -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajana.
Saulo toimii Reaktorin ja Vaaka Partnersin hallituksissa.
Csaba Jansik, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
Csaba Jansik on tutkinut elintarvikemarkkinoita Luonnonvarakeskuksessa ja sen edeltävissä organisaatioissa vuodesta 1999 lähtien.
Hän on tehnyt vertailevaa tutkimusta Suomen elintarvikeketjujen kilpailukyvystä suhteessa lähialueen maihin ja analysoinut ulkomaan kauppaa. Hän on perehtynyt mm. maidon, lihan, viljan, öljy- ja palkokasvien sekä puutarhatuotteiden arvoketjuihin.
Laajemman kiinnostuksen aiheena Jansicilla on Suomen ruokasektorin kasvu ja tulevaisuus, viennin edistäminen sekä ruoan huoltovarmuus.
Suvi Luoma, tutkimusjohtaja, Foodwest Oy
Suvi Luomalla on yli 20 vuoden kokemus tutkimusalalta ja hän onkin toteuttanut satoja asiakasprojekteja elintarviketeollisuudelle.
Luomalla on vahva mielenkiinto kuluttajan maailman ymmärtämiseen.
Suomalainen menestysresepti tv-ohjelmassa Luoma toimii tuomarina ja sparraajana jo kuudetta vuotta.
Risto Vuohelainen, kansainvälistymispalveluiden johtaja, Business Finland
Risto Vuohelainen työskentelee Business Finlandin kansainvälistymispalveluiden johtajana.
Vuohelaisella on yli 20 vuoden laaja kansainvälinen kokemus johtamisesta.
Menu
Herkullisen illallisen tapahtumaan valmistaa paikallinen yritys Varicko. Menussa on painotettu paikallisten toimijoiden tuottamia raaka-aineita.
Ruoan kanssa tarjolla puna- ja valkoviiniä sekä vettä.
Pääruoka
Tamsin salaatteja Teuvalta Raparperivinegretti Mansikkasalaattia ja Juustoportin leipäjuustoa Tomaattia, sipulia ja nokkospestoa Paahdettua broilerin rintaa ja jogurttikastiketta paikallisella hunajalla Talon foccacciaa Paahdettu voivaahto
Atrian naudan sisäfilettä ja viinikastiketta Pirulan punaisesta Hernis-kasvispihvit ja vegaaninen tartarkastike (Juustoportin kaurakevi ja Hernis Jalasjärvi) Syksyiset satokauden kasvikset Paahdettua perunaa & tuoreita yrttejä
Jälkiruoka
Tyrniposset ja pihlajanmarjavaahto Kahvi, tee
Tapahtumatilassa on avoinna myös anniskelutiski, josta voi omakustanteisesti ostaa haluamiaan virvokkeita.