Kansainvälinen tunnelma täytti Rytmikorjaamon syyskuun viilenevinä päivinä Food Days -tapahtumakokonaisuuden parissa. Seinäjoella järjestetyssä tapahtumassa vieraili noin 150 tutkijaa, ruoka-alan yrityksen edustajaa, startupia, asiantuntijaa tai muutoin ruokaketjun kehittämisestä kiinnostunutta, joilla kaikilla oli tahto keskustella ruoasta, yrittäjyydestä ja ruoan kestävästä tulevaisuudesta.

Euroopan eri suunnista paikalle saapunut puhujakaarti antoi parastaan tälle monimuotoiselle yleisölle Seinäjoella. Kolmipäiväisen tapahtuman ohjelmaosuuksissa ja keskusteluissa syvennyttiin niin ruokaan liittyvään etiikkaan, ruokajärjestelmien kehittämiseen alueilla kuin ruokaketjun tarjoamiin bisnesmahdollisuuksiinkin.

Tänä vuonna Food Daysin tavoitteena oli luoda innostava, kansainvälinen ja monialainen keskustelualusta, jonka inspiroimana voisi syntyä uusia ideoita, projekteja ja kasvua yrityksiin. Tästä tavoitteesta konkreettinen esimerkki on keskiviikon ohjelmassa järjestetty Valion Food 2.0 veturihankkeen esittely ja työpaja. Vaikka Food Daysin kautta syntyneet synergiat ja uudet aihiot saattavat konkretisoitua vasta kuukausien tai vuosien kuluttua, on eittämättä selvää että sellaista lähti Seinäjoella syntymään.

Food Days vie Seinäjokea ruoka-alan kansainväliselle kartalle

Into Seinäjoki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu järjestivät kolmipäiväisen Food Days -tapahtuman yhdessä. Ruralia-instituutin Silvia Gaiani kommentoi tapahtumaa seuraavasti, ”Food Days onnistui tuomaan yhteen monimuotoisen joukon, edistämään uusien yhteyksien luomista ja tuomaan Seinäjokea kansainvälisen ruokaskenen kartalle. Keskustelut tapahtumassa olivat antoisia ja olen varma, että kaikki löysivät niin sanotusti ravintoa ajatuksilleen tästä tapahtumasta.”

Kokosimme pienen kuvakokoelman tapahtumasta tämän uutisen oheen, jotta voit vielä palata Food Days tunnelmiin tai inspiroitua osallistumaan ensi vuonna.

Food Days -tapahtumakokonaisuus on osa Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointihankkeen ja Into Seinäjoen yhdessä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin kanssa koordinoiman Food & Tech Startup-projektin toimenpiteitä. Projektit ovat Euroopan Unionin osarahoittamia. Yhteistyössä oli mukana myös SIXFOLD-projekti, jota koordinoi SeAMK. Myös Foodwest Oy, Etelä-Pohjanmaan Liitto ja Seinäjoen kaupunki olivat mukana mahdollistamassa Food Days -tapahtumakokonaisuutta.