Vihreään naisyrittäjyyteen keskittyvä GENGREEN-hanke on käynnistynyt tammikuun alussa. Hankkeen tavoitteena on tukea yhteensä 50 naisyrittäjää Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Norbottenissa, Tromssassa ja Finnmarkissa. Hanke toteutetaan Interreg Aurora-ohjelman tuella, joka tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia rajat ylittävään yhteistyöhön pohjoisessa Euroopassa Ruotsin, Suomen ja Norjan alueella.

GENGREEN -hanke kutsuu kaikki alueen naisyrittäjät – mukaan lukien vähemmistöjen edustajat mukaan rakentamaan kestävää liiketoimintaa. Hankkeen keskiössä on verkostojen luominen, tiedon jakaminen ja synergiaetujen luominen osallistuvien yritysten välillä. Tavoite toteutuu hyödyntämällä erilaisia menetelmiä, muun muassa Living Lab -konseptia, yhteisiä koulutusmoduuleja, työpajoja, kenttävierailuita sekä webinaareja. Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat odottaa mahdollisuuksia yhteistyöhön, oppimiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Into mukana osatoteuttajana

Hanketta johdetaan Seinäjoella toimivan Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista. Into Seinäjoki on mukana osatoteuttajana. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin vanhempi tutkija ja projektipäällikkö Silvia Gaiani pitää tärkeänä keskittyä juuri naisyrittäjyyteen:

— Suomessa ja muissa Pohjoismaissa mies- ja naisyrittäjien välillä on edelleen kuilu, joka johtuu monista tekijöistä, kuten sukupuolten välisistä eroista yrittäjyyden motiiveissa sekä niiden esteiden määrässä ja laajuudessa, joita naiset kohtaavat rahoituksen ja verkostojen saavutettavuudessa. Lisäksi naisyrittäjät kohtaavat miehiä enemmän haasteita uuden yrityksen käynnistämisessä, sillä heidän on tutkitusti sovitettava samanaikaisesti yhteen perheen odotukset, henkilökohtainen elämä ja yrittämisen riskit.

Hankkeen toteutuksessa korostuu rajat ylittävä yhteistyö, jonka avulla pyritään vahvistamaan kestävää naisyrittäjyyttä laajasti pohjoismaisella tasolla.

— Kannustan alueen yrittäjänaisia liittymään tähän kansainväliseen verkostoon! Samantyyppiset yhteistyöalueet Ruotsissa ja Norjassa tarjoavat mahdollisuuden vertaisoppimiseen kestävän liiketoiminnan kehittämisessä, Johanna Rintamäki Intosta kommentoi.

Mukana hankkeessa on 9 toteuttajapartneria; 6 Suomesta (Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Into Seinäjoki, Lapin AMK, Centria-ammattikorkeakoulu, Inarin kunta ja kehittämisyhdistys Liiveri), 2 Norjasta (innovaatiokeskittymä ICE Kirkenes sekä Arctic economic council) ja yksi Ruotsista (Luleå tekniska universitet).

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu jo nyt listoille, niin pidämme sinut ajan tasalla tulevista kuvioista!

 

Lisätietoja: Johanna Rintamäki, johanna.rintamaki@intoseinajoki.fi, puh. 040 592 7518

 

GENGREEN-hankkeen virallinen verkkosivusto, Facebook- ja Instagram-tili otetaan käyttöön kevään aikana. Löydät GENGREENin nyt LinkedInistä.