Inton syksy kehittämishankkeiden osalta on käynnistynyt rivakasti.  Monenlaista hankerahoitusta ja erilaisia rahoitusvälineitä on tällä hetkellä alueella jaossa runsaasti. Uusia hankehakemuksia on Intossakin valmisteltu aktiivisesti.

– Erityisesti tietysti Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) tarjoaa myös yritysten toimintaympäristön ja -edellytysten kehittämiseen monenlaisia rahoitusmahdollisuuksia, joita pyrimme Intossakin hyödyntämään, toteaa hankevalmistelusta päävastuuta Intossa kantava Hannemari Niemi.

– Syksyn mittaan meillä starttaa mm. kestävään logistiikkaan liittyvä parivuotinen projekti sekä Ruoka ja teknologia-alan startup-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja yhteistyön edistämiseen tähtäävä hankekokonaisuus.

Leader-rahoitusta hyödynnetään yritysten kansainvälistymisen edistämiseen, tällä hetkellä erityisesti Viron suuntaan. Uutena rahoitusinstrumenttina Intossa kokeillaan myös ympäristöministeriön myöntämää ilmasto- ja kiertotaloushankerahoitusta, jolla kehitetään teollisuusalueista nykyistä vihreämpiä.

Etelä-Pohjanmaan liiton myöntämä kansallinen AKKE-rahoitus on joustava työkalu, joka mahdollistaa ketterää kehittämistä.

– Tuolla rahoituksella Intossa edistämme mm. alueellista Trainee-ohjelmaa, jolla houkutellaan alueelle uusia osaajia. Lisäksi luomme AKKE-rahan turvin eteläpohjalaisen pääomarahaston toimintamallia ja vuoden 2023 alusta kehitämme Aalto keskukseen Visitor centeriä, toteaa Niemi.

Kaikkien Inton kehittämishankkeiden tavoitteena on kehittää Seinäjokea yritysten toimintaympäristönä. Niemi kannustaakin yrityksiä olemaan yhteydessä Intoon, jos jokin asia kaipaa laajempaa kehittämisnäkökulmaa.

 

Näet kaikki Inton käynnissä olevat kehittämishankkeet täältä.

Parhaillaan on auki rekrytointi yhteen uuteen kehittämishankkeeseen. Tutustu siihen tarkemmin täällä.