Into Seinäjoki
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • Palvelut yrityksille
    • Palvelut yrityksille
    • Yrityksen perustaminen
    • Skaalaamo
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
  • Sijoitu Seinäjoelle
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
    • Vapaat tontit ja yritysalueet
      • Roves
      • Lentoaseman alue
      • Datakeskus
    • Yritysverkosto Techteam
  • Into yhtiönä
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
  • Kaikki kehityshankkeet
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinfoodNET
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
    • Palvelut yrityksille
    • Kasvu ja kansainvälistyminen
    • Skaalaamo
    • Toimitilat
    • Tontit
    • Yrityksen perustaminen
    • Yritysrahoitus
    • Yrityshakemisto
    • Varaa aika keskusteluun
    • Tutustu ja innostu
    • Sijoittumispalvelut
    • Maailman kannustavin yrityskaupunki
    • Toimitilat
      • Roves
      • Lentoaseman alue
      • Datakeskus
    • Yritysverkosto Techteam
    • Into lyhyesti
    • Into työpaikkana
    • Harjoitteluun Intoon
    • Mediapankki
    • Kehityshankkeet
    • eRural resilience
    • FinfoodNET
    • Food & Tech Startup – startupit lentoon!
    • Innovaatiotoiminnan ekosysteemi
    • Smart Con Europe
    • Yrityskaupat
  • Frami
  • Visit Seinäjoki Region
  • Yhteystiedot
  • en

Jatkuva muutos pitää yrittäjän virkeänä

Julkaistu:

05.10.2020

”Olen impulsiivinen ja vaihtelunhaluinen ihminen. Jos joka päivä on sitä samaa, eikä vaihtelua ole näköpiirissä, kyllästyn. Minua motivoi, kun saa opetella jotain aivan uutta, jossa ei ehkä alussa ole aivan paras. Olen sitä mieltä, että kaikkea voi oppia. Sen vuoksi uskallan haaveilla omasta siideripanimosta, jossa raaka-aineena ovat oman tilan omput.

Olemme mieheni kanssa hoitaneet lypsytilaa viisitoista vuotta. Sekin on antoisaa, mutta nyt on aika muuttaa suuntaa. Olemme nyt muutaman vuoden viljelleet erikoiskasveja, muun muassa vesimeloneja ja valkosipulia. Tänä kesänä istutimme maillemme 600 omenapuun tainta. Erikoiskasvinviljelystä tulee tilamme pääelinkeino, mutta etenemme maltilla. Yks kaks ei voi suuntaa vaihtaa, joten lehmät pysyvät navetassa vielä jonkin aikaa.

Erikoiskasvinviljelyä ei tällä alueella ole erityisen paljoa vielä, mutta uskon tilanteen muuttuvan piankin. Maailma on muuttunut. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän lähiruokaa ja kotimaisia kasviksia ja hedelmiä. Tarjonta alkaa kasvaa, kun joku on ensin vähän veturina ja onnistuukin – sitten muut uskaltavat kokeilla.

Olemme saaneet ideoillemme tukea Seinäjoelta, ihan jokainen instanssi Ely-keskuksesta Maaseutuvirastoon ja Into Seinäjokeen on tahoillaan antanut neuvoja. Seinäjoella on osaamista kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. On hyvä, ettei kaikkea tarvitse osata itse. Jos jotain kehitettävää keksin, niin kenties elintarvikepuolen yrittäjiä voisi auttaa vielä tehokkaammin siihen liittyvän byrokratian kanssa. Tieto vaadittavista luvista on toki internetissä tarjolla, mutta aika hajallaan. Vaatimukset voisivat olla kootusti jossain. Tämä kannustaisi yrittäjyyteen, ei pelottaisi siitä pois.

Unelmia ja ideoita, mutta ei hötkyilyä

Tilamme sijainti aivan Nurmon keskustan lähellä on ihanteellinen lähiruokayrittäjän kannalta. Ihmiset voivat helposti piipahtaa ostoksilla meillä tilalla. Lisäksi kuljetamme tuotteitamme itse vähittäiskauppoihin ja lähiruokarinkeihin Seinäjoelle, Lapualle ja Vaasaan. Seinäjoen markkina-alue on varmasti riittävän kokoinen meidän tuotannollemme pitkäksi aikaa.

Yrittäjyydessä on parasta, kun saan koordinoida itse omaa työtäni. Tykkään myös, kun voi suunnitella tulevaa ja testata omia ideoitaan.

Unelmia ja ideoita pitää olla, mutta hötkyillä ei voi, kun haaveet kuitenkin vaativat pääomaa.  Viiden vuoden tähtäimessä on haaveena perustaa oma siideripanimo. Olisi hienoa pystyä tekemään omaa punaista siideriä meidän valitsemastamme, Suomessa vielä harvinaisesta punamaltoisesta omenalajikkeesta. Näen jo itseni kukkivan omenatarhan keskellä pitämässä aperitiivikutsuja ja ihmiset kohottamassa maljoja meidän siiderillämme.”

Teksti: Kirsi Haapamatti, kuvat: Krista Luoma

Pikagallup

Mikä on yrittäjän näkökulmasta parasta Seinäjoella?
Meidän tilamme kannalta sijainti on ykkösasia. Maatilamme on täysin maaseudulla, mutta silti aivan kaupungin vieressä ja ihmisten helposti tavoitettavissa. Kuluttaja arvostaa sitä, kun hakee meiltä vesimeloneita ja näkee sen melonipellon omin silmin.

Mitä kerrot ulkopaikkakuntalaisille Seinäjoesta?
Kerron, että tämä on kasvukeskus, jossa kaikki on lähellä. Kaupungin palvelut, luonto ja maaseutu, jossa tuotetaan ruokaa.

Paras paikka Seinäjoella
Nurmo kaikkinensa. Olen asunut Nurmossa seitsemänvuotiaasta lähtien, ja kaikki tärkeimmät muistoni liittyvät jollain lailla Nurmoon.

Jaa artikkeli somessa



Siirry Uutiset-sivulle

Uutiskategoriat

  • Blogi
  • Digitalisaatio
  • Ekosysteemi
  • Into työpaikkana
  • Kansainvälistyminen
  • Liikeidea ja yrityksen perustaminen
  • Liiketoiminnan valmennukset
  • Sijoittuminen Seinäjoelle
  • Startup-yrittäjyys
  • Tallenteet
  • Tapahtumat
  • Töihin Seinäjoelle
  • Toimitilat ja tontit
  • Uutiset
  • Vastuullisuus
  • Yrittäjätarinat
  • Yrityskaupat
  • Yritysneuvonta
  • Yritysrahoitus
  • Yritysuutiset

Uusimmat uutiset

  • Into harrastaa: Anssi ja tee se itse

    Into työpaikkana, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Into harrastaa: Anssi ja tee se itse
  • Seinäjoki mukaan kansainväliseen ruokakaupunkien verkostoon

    Ekosysteemi, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Seinäjoki mukaan kansainväliseen ruokakaupunkien verkostoon
  • Into harrastaa: Elisabet ja sukututkimus

    Into työpaikkana, Uutiset
    Lue koko artikkeli: Into harrastaa: Elisabet ja sukututkimus

Katso tulevat tapahtumat

Järjestämme vuosittain kymmeniä tapahtumia ja valmennuksia, jotka edistävät yritysten liiketoimintaa ja ihmisten verkostoitumista.

Siirry tapahtumat-sivulle

Tarjoa yritysuutisia

Teemme ja teetämme lukuisia yritysuutisia vuosittain. Ilmianna hyvä henkilö tai uutinen.

Ota yhteyttä:
Sanna Männikkö 
040 571 9998 
sanna.mannikko@intoseinajoki.fi

Tilaa uutiskirje

Klikkaa tästä uutiskirjeen tilaukseen

Yhteystiedot

Into Seinäjoki
Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki
etunimi.sukunimi@intoseinajoki.fi

Inton palvelunumero
p. 020 124 4000

Into somessa

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • TikTok

Saavutettavuusseloste
Tietosuojaseloste
Evästeasetukset

Pikalinkit

Uutiset
Palvelut yrityksille
Into yhtiönä
Tapahtumat

Sijoitu Seinäjoelle
Yhteys
Kehityshankkeet

Vieraile myös näillä verkkosivuilla

Toihin seinajoelle.fi
Toimitilat.seinajoki.fi
Frami.fi

Congress.fi
Visitseinajoki.fi