Suomen yritysystävällisin kaupunki Seinäjoki isännöi viikonvaihteessa valtakunnallisia yrittäjäpäiviä. Sehän sopii meille! Vieraaksi on tulossa yli 1300 yrittäjää eri puolilta Suomea. Tapahtumakaupunki Seinäjoelle näin iso kokoontuminen on yksi vuoden kohokohtia.

Mitä kerrottavaa meillä on yrittäjille? Saavut kaupunkiin, joka on tunnettu yrittäjyydestä, yrittäjähenkisyydestä ja yritysystävällisyydestä. Kivaa sanahelinää, mutta meillä on oikeasti katetta. Seinäjoki on 16-kertainen ykkönen Suomen Yrittäjien, Elinkeinoelämän keskusliiton ja Taloustutkimuksen yritysilmapiirikyselyissä. Tähän ei mikään muu kunta ole pystynyt.

Tärkeä osa menestystä ja onnistumista on kannustaminen. Sinä pystyt mihin vain. Minäkin pystyn mihin vain. Koska kannustamisessa on valtava voima, olemme valjastaneet kannustuksen uudeksi supervoimaksemme. Haluamme olla maailman kannustavin yrityskaupunki. Toki edelleen myös avaruuden pääkaupunki.

Mitä maailman kannustavin sitten tarkoittaa ja miten sellaista voi mitata?
– Maailman kannustavin yrityskaupunki kuvaa asennetta ja kunnianhimoista tahtotilaa, ei niinkään mitattavissa olevaa tavoitetta. Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki muistuttaa.
– Kannustaminen on pieniä ja suuria tekoja. Kannustavan yrityskaupungin rakentamiseen voi jokainen meistä asukkaista, yrittäjistä ja yrityspalvelujen tarjoajista omalla toiminnallaan vaikuttaa. Tavoite maailman kannustavimmasta yrityskaupungista velvoittaa meitä jatkuvaan kehittämiseen ja oppimiseen kaupungeilta muualla maailmassa.

Kannustaminen ruokkii rohkeutta tehdä ja kehittää. Yritykset uskovat alueeseen ja ovat tehneet isoja investointipäätöksiä: uuden elektroniikkatehtaan avannut teknologiayhtiö ja järjestelmätoimittaja Epec Oy sai vastikään Vuoden Teollisuusteko 2024 –palkinnon. Atrian historian suurin investointi – yli 160 miljoonan euron siipikarjatehdas – vihittiin käyttöön elokuussa. Valio kertoi juuri investoivansa Seinäjoen tehtaaseen 70 miljoonaa euroa. Atrian tehtaan läheisyyteen nousee 60 miljoonaa euroa maksava biokaasulaitos. Kesällä uutisoitiin kaupungin ja datakeskuksen välisestä esisopimuksesta. Datakeskusalueet Seinäjoella nostavat toteutuessaan investoinnit miljardeihin.

Tutustu maailman kannustavin yrityskaupunki -ajatteluumme täällä >>
 

Kiinnostuitko Seinäjoesta? Ole yhteydessä

Pajunen Jukka
Asiakkuusjohtaja
Inton asiakkuudet ja sijoittumispalvelut