Inton liikeidean kehittäjän palveluilla kova kysyntä 

Into Seinäjoen Liikeideat lentoon -valmennukseen on osallistunut vuodesta 2015 lähtien jo 400 liikeidean kehittäjää. Asiakkaista, joilla ei valmennukseen tullessa vielä ole ollut yritystä, arviolta 20-25 % on perustanut yrityksen. 

– Valmennuksessa käydään läpi mm. osaamiseen, erottautumiseen, kilpailijoihin, asiakkaisiin, palveluihin, tuotteisiin, markkinointiin, myyntiin ja yrityksen käytännön pyörittämiseen liittyviä asioita. Siitä on monella kuitenkin vielä matkaa yritystoiminnan aloittamiseen. Ohjaammekin valmennettavat tarvittaessa eteenpäin myös muiden yrityspalveluja tarjoavien, kuten Uusyrityskeskuksen ja Yrittäjien omistajanvaihdospalvelun pakeille, Eeva Jussila kertoo. 

Liikeideat lentoon -valmennuksen lisäksi Into tarjoaa henkilökohtaista sparrausta liikeidean kehittäjille. Tätä palvelua hyödyntää vuosittain noin 140 henkilöä. Kovan kysynnän vuoksi palvelun resursointia on lisätty. Eeva Jussilan aisaparina sparrauksia tekee myös Marja Vainionpää. 

– Ja toki kaikki Inton yrityspalveluasiantuntijat auttavat tarpeen mukaan, Jussila muistuttaa. 

 Yrittäjyyteen monta motiivia

Liikeideaa tullaan kehittämään varsin monesta eri syystä ja eri taustoilla. Eeva Jussila listaa yhdeksän eri asiakastyyppiä: 

  1. Vakituisessa työsuhteessa oleva henkilö, joka haluaa esimerkiksi hyödyntää osaamistaan yrittäjyyden kautta 
  2. Opiskelija, joka haluaa aloittaa yritystoiminnan jo opiskelujen ohessa  
  3. Työtön tai lomautettu, joka miettii yrittäjyyttä työllistääkseen itsensä 
  4. Nuori 4H-yrittäjä, opiskeleva NY-yrittäjä tai laskutuspalvelua käyttävä kevytyrittäjä 
  5. Keksijä, jolla on useita ideoita/innovaatioita   
  6. Tiimi, joka suunnittelee yritystoimintaa markkinoilla olevaan tarpeeseen 
  7. Sivutoiminen yrittäjä, joka suunnittelee päätoimiseksi siirtymistä 
  8. Entinen yrittäjä, joka suunnittelee uudelleen yrittäjäksi lähtemistä 
  9. Toimiva yrittäjä, joka kehittää täysin uutta liikeideaa yrityksensä kasvun tueksi 

Kaikki kontaktoidaan

Inton palvelut liikeidean kehittäjille ovat kysyttyjä, mutta teemme myös proaktiivista työtä mm. yrityksen jo perustaneiden tsemppaamiseksi. 

– Kontaktoimme vuosittain kaikki edellisenä vuonna Seinäjoelle yrityksen perustaneet. Siis kaikki ne, jotka onnistumme tavoittamaan. Seinäjoellehan perustetaan vuosittain reilut 400 yritystä. Kysymme, miten menee ja vinkkaamme uudelle yritykselle sopivista palveluista ja tapahtumista. 

– Tänä keväänä järjestämme jälleen synttäribileet kaikille 1-vuotiaille seinäjokisille yrityksille. Yhteistyössä Seinäjoen yrittäjien sekä neljän yhteistyöyritysten kanssa järjestetty tapahtuma sai viime vuonna todella positiivisen vastaanoton. Odotamme nytkin tupaa täyteen eli noin sataa uutta yritystä verkostoitumaan keskenään. 

Yrittäjyyden ykköskaupungissa pitää olla myös Suomen parhaat liikeidean kehittäjän palvelut

Valmennusten ja tapahtumien lisäksi yrittäjyydestä kiinnostuneelle on monta kanavaa tärkeän tiedon lähteelle. 

Yritystulkki on valtava tietopankki alkavalle yrittäjälle sekä toimivalle yritykselle. Lisäksi jaamme jatkuvasti somekanavissamme erilaisia vinkkejä. Myös uusi Mä oon yrittäjä -videosarjamme tähtää innostamaan ihmisiä ryhtymään yrittäjiksi. 

Palvelu kehittyy

Liikeidean kehittämisen palvelut ovat pääosin henkilökohtaisia ja fyysisiä tapaamisia. Siitä huolimatta palvelut ovat pitkälle tuotteistettuja. Näin varmistetaan Jussilan mukaan parhaiten tasainen laatu.   

– Ja jotta laatu vain paranisi, arvioimme ja kehitämme tekemistämme koko ajan. Yrittäjyyden ykköskaupungissa pitää olla myös Suomen parhaat liikeidean kehittäjän palvelut, Jussila päättää. 

Haluatko sinäkin henkilökohtaiseen sparraukseen? Varaa aikasi: https://slotti.fi/booking/intoseinajokioy/ 

Tai tule Kevyesti yrittäjäksi -messuille maanantaina 3.4.2023 klo 15-20 Frami F 

 

Tässä tuoreimpia asiakaspalautteita, joita liikeidean kehittämisen palvelustamme on annettu:

”Rohkaiseva ja käytännössä eteenpäin puskeva tapaaminen. Kiitos.”

”Iso kiitos Eevalle! Käynti oli hyvin merkittävä tällä omalla polullani.”

”Sain todella asiantuntevaa, innostavaa, kannustavaa ja kuitenkin realistista ohjausta mahdollisen yritykseni aloittamiseen. Isoo Kiitos vielä asiaani paneutumisesta.”

”Erittäin asiantuntevaa, ja perehtynyttä yrityksen sparrausta! Olen todella tyytyväinen jo nyt saamaani tietopakettiin ja apuun markkinoinnin edistämiseen. Yhteyshenkilö Marja Vainionpään tietotaito on korkea, ja keskustelu siksi helppoa.”

”Mahtava palvelu! Yrittäjyydestävä vasta haaveilevana kaikki siihen liittyvä tuntuu sekavalta ja pelottavalta, mutta Eevalla ja Marjalla oli uskomaton kyky selittää asiat ymmärrettävästi, antaa konkreettisia neuvoja ja luoda uskoa omiin kykyihin.”