Miten edistetään digitaalisen valmistuksen kehitystä uudelle tasolle? Tieteellinen tutkimus on yksi tekijä.

Pichauksesta bisnestä -videolla Iñigo Flores Ituarte Tampereen yliopistosta kertoo digitaalisen valmistuksen Epanet-professuurin näkökulmaa ja miten tekeminen edistää kestävän teollisen toiminnan tulevaisuutta. Tutkimuksen alla on mm. kehittää materiaalinhallintaa, suunnittelua, valmistusjärjestelmiä ja toimitusketjuja tehden niistä älykkäitä ja lopulta itseohjautuvia.

Digitaalisessa valmistuksessa innovointi ja lisäarvoa tuottavat kehitystoimet pohjautuvat digitaalisten ja fyysisten ratkaisujen yhdistämiseen. Tämä työ johtaa samalla kestävämpään kehitykseen.

Digitaalisen valmistuksen tutkimusta tehdään EPANET-professuurin alla laajalla tiimillä, sillä nykyään Seinäjoen yliopistokeskuksen digitaalisen valmistuksen tutkimus- ja innovaatiotoimintaa tukee professori, kolme väitöskirjatutkijaa ja kaksi tutkija-assistenttia.

Katso pitchaus alta. Huomioithan, että video näkyy vain jos evästeet on sallittu. Lue lisää aiheesta Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen verkkosivuilta.

Pitchauksesta bisnestä -julkaisusarjaa toteutetaan osana Into Seinäjoki Oy:n koordinoiman Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja. Sarjalla halutaan tehdä alueella tehtävää tutkimusta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia tutuksi, nostaa esiin kärkialoihin, ruoka ja teollisuus, liittyviä ajankohtaisia teemoja ja luoda mahdollisuuksia globaaliinkin kasvuun Seinäjoen alueella.

Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekemisen koordinaatio on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa.  Seinäjoen kaupunki on tämän sopimuksen myötä on osa valtakunnallista Innokaupungit-verkostoa. Innokaupungit ovat luomassa Suomesta maailman toimivinta kokeilu- ja innovaatioympäristöä vuoteen 2030 mennessä! Tutustu Innokaupunkien tekemiseen osoitteessa www.innokaupungit.fi