Ja johan tätä on odotettukin! Tällä viikolla avautui Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR -rahoitus, jolla haetaan Seinäjoen kaupungin ja TEM:in välistä Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimusta toteuttavia kehittämishankkeita. Rahaa on ensimmäisessä haussa jaossa 375 000 euroa, jonka lisäksi kaupunki kantaa myös kortensa kekoon rahoittamalla hankkeita kuntarahoituksella. Kaupungit ottavat näin vastuuta innovaatioekosysteemien vahvistamisesta.

Hakuja avataan vuosittain, sillä sopimus kestää aina vuoteen 2027 saakka. Nyt auenneeseen hakuun hakemukset jätetään EURA2021 -järjestelmään 2.12.2022 mennessä. Tässä rahoitusinstrumentissa kaupunki valitsee rahoitettavat toimenpiteet. Etelä-Pohjanmaan liitto vastaa siitä, että hankkeet ovat EAKR-ohjelman mukaisia ja tukikelpoisia, Into Seinäjoki vastaa hankeideoiden sisällöllisestä sparrauksesta.

Älä mieti yksin – Keskeistä tiivis yhteistyö, innovaatiotoiminnan tason nosto ja globaalien ovien avaus

Ekosysteemisopimuksen toteuttamisessa keskeistä on tiivis yhteistyö yritysten, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja julkisten toimijoiden välillä. Ihmiset ovat ekosysteemin tärkein elementti eli

älä siis valmistele hankehakemustasi yksin, vaan mieti kumppaneiksi jo hakemusvaiheessa oikeita tahoja.

Seinäjoella ekosysteemisopimus kantaa nimeä ÄLYKÄS VIHREÄ KASVU. Sen alla on kaksi strategista painopistettä; 1) Ruokaekosysteemin kestävä uudistuminen ja 2) Älykkäästi uudistuva teollisuus,

joihin molempiin toivotaan hakemuksia.

Ekosysteemisopimushankkeilla voidaan esimerkiksi

  • vahvistaa, monipuolistaa ja kansainvälistää alueen ruokaekosysteemiä
  • hakea uusia kumppanuuksia ja verkostoja tai syventää yritysten innovaatiovalmiuksia
  • lisätä tuotteistus- ja kaupallistamis- sekä kv-vientiosaamista.

Voit myös miettiä ideoita, joilla esimerkiksi tuetaan valmistavan teollisuuden

  • kilpailukykyä ja digitalisaatiota
  • kestävää kehitystä
  • TKI -yhteistyötä
  • kestävään logistiikkaan liittyviä toimia
  • uuden liiketoiminnan kasvua ja liiketoimintamallien syntyä
  • tai yritysten muutosten ennakointikyvykkyyttä ja uusiutumista edistäviä hankeideoita.

Siis näitä ja paljon muita. Tavoitteena joka tapauksessa saada aikaan alueella innovaatiotoiminnan tason nostoa ja yritysvaikutuksia.

Ekosysteemiajattelussa lähtökohtana on, että tuomalla ihmiset ja organisaatiot yhteen tiedon määrä kasvaa ja uusien innovaatioiden syntyminen on aiempaa todennäköisempää ja nopeampaa. Ekosysteemityön tavoitteena on johtaa esimerkiksi tutkimus- ja yrityskentän yhteistyöhön, rohkeisiin kokeiluihin, tiedon ja osaamisen vahvistamiseen, uuteen liiketoimintaan ja rahoitusmahdollisuuksiin, uusiin työpaikkoihin ja globaalisti avautuviin oviin.

Lue tarkemmin innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen painopistekohtaisesta toimenpide- ja tavoiteluettelosta.

Nyt on erinomainen hetki tarttua ekosysteemisopimuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja miettiä hankeideoita auenneeseen hankehakuun. Me Intossa autamme enemmän kuin mielellämme!

Tule kuulemaan lisää Seinäjoen kaupungin ja Etelä-Pohjanmaan Liiton kanssa pidettävään hakuinfoon keskiviikkona 26.10.2022 klo 8.30-10.30. Paikkana Einstein, Frami B, Seinäjoki.

Jos tuo päivä ei sovi kalenteriisi, älä epäröi ottaa yhteyttä muulla tavoin. Mietitään yhdessä hankeideaa eteenpäin!

 

Ilmoittaudu mukaan! https://tapahtumat.intoseinajoki.fi/hankehaku2022

Lue tarkemmat tiedot EURA 2021 -sivun hankeilmoituksesta Kestävän kaupunkikehittämisen haku – Seinäjoen ekosysteemisopimus 10.10.-2.12.2022.

 

Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Hannemari Niemi, p.040 145 1300, hannemari.niemi@intoseinajoki.fi

 

Rahoitushakuja koordinoidaan osana Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointihanketta. Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekeminen on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa.

Toimintaa toteutetaan Innovoivat kaupungit ja yhteisöt (IC16) -nimen alla. Tavoitteena on vahvistaa alueiden osaamiskärkiä, tiivistää innovaatiotoiminnan yhteistoimintaverkostoja ja edistää uusilla liiketoimintamahdollisuuksilla Suomen kilpailukykyä. Innovoivat kaupungit ja yhteisöt toteuttavat ekosysteemisopimusten mukaisia innovaatiohankkeita 16 kaupunkiseudulla Suomessa. Lue lisää Innokaupunkien toiminnasta osoitteesta: https://www.innokaupungit.fi/